Uutiset

KESÄN 2023 KIRJA ON POHJANTUULI-SARJAN VIIMEINEN OSA:

POHJANTUULI 4 – ELÄMÄN JA RAKKAUDEN JANO.

Tässä viimeisessä Pohjantuulessa seurataan naisten elämän kehittymistä muuttuvassa maailmassa kuten on tehty aiemmissakin Pohjantuulissa. Tämän osan Elina ja Irmeli elävät sodan jälkeen kehittyvässä ja vaurastuvassa Suomessa. Maailma avautuu täysin eri tavalla tämän sukupolven naisille kuin heitä edeltäneille. Tämä suuriksi ikäluokiksi nimetty ikäluokka lähti liikkeelle sodan köyhdyttämästä maasta pienin ja usein vaatimattomin eväin, mutta koulutuksen ja kehittyvän tasa-arvon avulla ovet avautuivat monille jopa yhteiskunnan korkeimmillekin askelmille. Maailma on ollut tälle sukupolvelle avoin. Kuitenkin ihminen itse on aina oman onnensa seppä. Kirjan toinen päähenkilö Irmeli on Pohjantuulen rakastetun Annan tyttärentyttären tyttärentytär. Paljon on maailma muuttunut Annan ja suorasuu Aunen ajoista.

Kirjan julkaisupäivä on 1.8.2023

Pirkko Koskenkylä on tähän mennessä kirjoittanut 13 kirjaa, josta kuusi on romaaneja, elämänkertoja on kolme, venematkakirjoja kolme ja yksi elämäntapakirja. Näistä kaikista 11 on syntynyt viimeisten kahdentoista vuoden aikana.

TULE KÄYMÄÄN KANSSANI KAHDEN / 2022 (Airut Kustannus 0y)
VAIN MUUTOS ON PYSYVÄÄ  2021 / (Airut Kustannus Oy)
MIKÄÄN EI OLE PYSYVÄÄ  2020 / (Airut Kustannus Oy)
TÄNÄÄN KOTONA – HUOMENNA MAAILMALLA  2017 / (Airut Kustannus Oy)
KOTI PROVENCESSA / 2016 (Airut Kustannus Oy)
POHJANTUULI 3 – Sodan ja rauhan kuohuissa / 2015 (Airut Kustannus Oy)
POHJANTUULI 2. osa / 2014 (Airut Kustannus Oy)
UNELMASTA TOTTA / 2013 (Airut Kustannus Oy)
POHJANTUULI / 2012 (Airut Kustannus Oy)
SWANIEN ISÄ -Pekka Koskenkylän elämä aallonharjalla / 2009 (Tammi)
KAUAS ON PITKÄ MATKA / 2001 (Otava)
MIELENKIINTOINEN TUTTAVUUS /1999 (Otava)

Kolmesta ensimmäisestä Pohjantuulesta on tehty seitsemän äänikirjaa ja nyt ilmestyvästä Pohjantuuli 4:stä ilmestyy samanaikaisesti kirjan kanssa sarjan kahdeksas äänikirja. Kaikissa niistä on lukijana Erja Manto.

Ranskaan sijoittuvista Mikään ei ole pysyvää ja Vain muutos on pysyvää- romaaneista on myös tehty neljä äänikirjaa nimellä Mikään ei ole pysyvää. Osien nimet ovat 1.osa Rakkaus ja kuolema, 2.osa Jäähyväiset Pariisissa, 3.osa Rakas sisar, 4.osa Kuolleista herännyt.

Lukijana sarjassa on Carla Rindell.

Tule käymään kanssani kahden kirjasta ilmestyi äänikirja helmikuussa 2021.

Lukijana Pirkko Koskenkylä

Unelmasta totta kirjasta ilmestyy syyskuussa kaksi äänikirjaa.

Lukijana Pirkko Koskenkylä

Kaikki äänikirjat ovat LIND&CO:n tuotantoa ja ne on äänitetty Earselectin studiossa.

 

 

 TALO PROVENCESSA ON NYT KOTI PROVENCESSA

Pirkko Koskenkylän KOTI PROVENCESSA valmistuu kirjapainosta  juhannukseen mennessä, jonka jälkeen se on Kirjavälityksessä ja pian sen jälkeen kirjakaupoissa.

KOTI PROVENCESSA on värikäs kertomus suuresta urakasta, jonka Koskenkylän pariskunta teki tämän viimeisimmän unelmansa toteuttamiseksi. Kirjan runsailla 300 sivulla tarina rönsyilee iloisesti milloin rakentamisessa, milloin seutukunnan ikiaikaisessa historiassa, värikkäissä tuhatvuotisissa kylissä, arjessa ja juhlassa, hyvän ruoan tekemisessä ja siitä nauttimisessa. Koti Provencessa on myös runsaasti ja kauniisti kuvitettu. Siinä on toistasataa nelivärikuvaa, mutta siinä on myös pieni kokoelma talon emännän ehtoisista ruokaresepteistä, joista nautitaan yhtä hyvin arjessa kuin ystävien kokoontuessa pöydän ympärille.

Provencesta on kirjoitettu paljon, mutta yhä se kiinnostaa. Onko se ihme, sillä luonto on antanut tälle maailmankulmalle todella paljon ihania asioita? YLLÄMME AURINKO JA SINITAIVAS, ÄÄRELLÄ PROVENCEN MAUT JA TUOKSUT.

Mahtavia lukuelämyksiä KOTI PROVENCESSA kirjan ja sen henkilöiden parissa.  

 1. kesäkuuta 2016 auringon paistaessa sinitaivaalta 

 

 

KELTAINEN TALO PROVENCESSA

Airut Kustannus Oy:n Pirkko Koskenkylältä on tulossa jälleen uusi kirja. Kesällä 2016 ilmestyy kirja KELTAINEN TALO PROVENCESSA, joka kertoo Koskenkylän perheen suuresta urakasta, joka tällä kertaa oli oman ison talon rakentaminen alusta loppuun saakka. Vaiheikkaista rakennusvuosista ja paljon muustakin mitä kirja sisältää, lisää seuraavassa tiedotteessa. Kirjan on määrä valmistua niin, että se ehtii heinäkuun aikana kirjakauppoihin

SODAN JA TOIVON KUOHUISSA Pohjantuuli-trilogian kolmas ja viimeinen osa on valmistunut ja kaupoissa kautta maan

Elokuun 20.päivänä Airut Kustannus järjestää Helsingissä lehdistötilaisuuden tämän suurtyön valmistumisen ja ennen kaikkea vaikuttavan kolmannen osan ilmestymisen johdosta. Kutsut lehdistön edustajille ovat lähteneet.

Vihdin kirkonkylällä järjestetään 22.8. suuret jokakesäiset wuosisatamarkkinat, joille perinteisesti on osallistunut noin 15.000 innokasta markkinavierasta. SODAN JA TOIVON KUOHUISSA-osa liikkuu pitkälti noissa samoissa maisemissa, joten Pirkko Koskenkylä ja Airut Kustannuksen tiimi osallistuvat myös markkinoille osana Vihdin Museon pihalla tapahtuvaa ohjelmistoa. Siellä on mahdollisuus tavata ja jututtaa kirjailijaa sekä kuulla hänen esityksiään kirjan vihtiläisistä taustoista klo 12.00 ja 14.00. Kirjailija itse on syntyjään vihtiläinen.

 

POHJANTUULI 3 romaanin nimi on “SODAN JA TOIVON KUOHUISSA”

Pohjantuuli-trilogian kolmas osa valmistuu kirjapainosta heinäkuun loppuun mennessä ja sen jälkeen kirja on saatavilla kirjakaupoissa kautta maan.

Tämän osan vuosiin 1918-1948 mahtuu sota ja uusi rauhanajan alku, joka kuitenkin päättyy nopeasti vieden maailman vääjäämättömästi kohti uutta sotaa. Pohjantuulien kahdesta aikaisemmasta osasta tutuiksi tuleet henkilöt ja heidän jälkeläisensä joutuvat kokemaan oman voimattomuutensa, omat pelkonsa ja uhrauksensa. Sisällissota ei jättänyt ketään siitä osattomaksi ja ennen kuin huomattiinkaan, edessä oli uusi sota kaikkine kauhuineen.

Eurooppa on elänyt 70 vuotta rauhan ja toivon aikaa, mutta nyt taas tummat uhkapilvet lymyävät taivaalla. Eikö vieläkään ole nähty tuhoa, tuskaa ja raunioita tarpeeksi?

Pohjantuuli-sarjan kolmas ja viimeinen osa on koskettava romaani sodan mielettömyydestä, jonka keskellä ihmisten on elettävä uskoen tulevaisuuteen.

Airut Kustannus Oy:n tiimi osallistuu elokuun 22. pnä  Vihdin Wuosisatamarkknoille, jossa uutuusromaani esittäytyy osana Vihdin Museon ohjelmaa. Sitä saa myös ostaa sieltä kirjailijan signeerauksella varustettuna. Tervetuloa silloin markkinoille ja tapaamaan Pirkko Koskenkylää.

Pirkko Koskenkylä vierailee myös maanantaina 1.6. klo 17.30 Vihdin kirkonkylän kirjastossa kertoen siellä Pohjantuuli-trilogiasta ja sen tekemisestä..

POHJANTUULI 3

Vastoin aikaisempa ilmoitusta Pohjantuuli-sarjan kolmas ja viimeinen osa valmistuu oletettua aikaisemmin. Pirkko Koskenkylä sanoo  päässeensä hyvään vauhtiin ja viimeinen osa valmistuu kesään mennessä. Lukijoiden ulottuvilla se tulee olemaan syksyllä 2015. Se jälkeen iso ponnistus on takana ja edessä on uusien kirjallisten haasteiden aika.

Kirjailija toivottaa mukavaa kevättä kaikille Pohjantuulen jatkon odottajille!

HELSINGIN KIRJAMESSUT 2014

Syksyn suuri kirjallinen tapahtuma on takana. Airutin pieni tiimi kesti nelipäiväisen urakan kunnialla ja uusia lukijoita löytyi jälleen Tuulisarjalle, jonka näillä näkymin viimeinen osa ilmestyy kahden vuoden kuluttua.

IMG_2726

 

KESÄ 2014

POHJANTUULI 2. ilmestyi kauppoihin kesäkuussa, ja sen kysyntä on myönteisesti yllättänyt kustantajan. Myös kirjastojen mielenkiinto on edelleen ollut merkittävä. Ensimmäisen osan lukeneet ovat jaksaneet kaksi vuotta odottaa jatkoa ja nyt heidän odotuksensa palkitaan. Elokuussa romaanista on tulossa toinen painos.

Tänä kesänä eletään ensimmäisen maailmansodan syttymisen 100-vuotismerkkivuotta. Pohjantuuli 2.ssa eletään myös sodan syttymisen tunnelmissa ja seurataan romaanin henkilöiden elämää sodan varjossa. Kirjan tapahtumat alkavat vuodesta 1891 ja  päättyvät jouluun 1917. Pohjantuuli 3. tulee jatkamaan vuodesta 1918.

Pirkko Koskenkylä osallistuu POHJANTUULI 2.n kanssa elokuun 23. pnä Vihdin Wuosisatamarkkinoille, joka on suuri markkinatapahtuma  kirjailijan syntymäpitäjässä. Romaanin tapahtumat johdattelevat lukijansa Vihtiin, vanhaan kantapitäjään 1900-luvun alun kuohuvina vuosina.. “Vihrin likka” toivoo kirjansa sujahtavan mahdollisimman monen markkinavieraan ostosten joukkoon ja tapaavansa paljon vihtiläisiä.

30.pnä elokuuta kirjailija on niin ikään Mikkelin Kenkäveron Sadonkorjuumarkkinoilla esittelemässä romaaniaan. Pohjantuuli 2.n tapahtumat alkavat Kenkäveron pappilasta.

Muhkea lukuromaani löytyy kirjakaupoissa kautta maan.

Airut Kustannus toivottaa nautinnollisia lukuhetkiä POHJANTUULI 2.n parissa.

 

 

KORJAUS EDELLISEEN TIEDOTTEESEEN

Pirkko Koskenkylän kaksi vuotta sitten ilmestynyt POHJANTUULI saa tänä kesänä ensimmäisen jatko-osan, mutta sen nimi ei tule olemaan ITÄTUULI, kuten vielä edellisessä tiedotteessa kerrottiin, vaan POHJANTUULI 2. Sarjasta tulee siis POHJANTUULI-sarja, joka kehkeytyy neliosaiseksi. Kirja on nyt graafikkovaiheessa ja kirjapainoon materiaali menee toukokuun toisella puoliskolla ja kauppoihin loppukesällä.

 

POHJANTUULI-ROMAANIN ANNAN JA AUNEN TARINALLE JATKOA

Pirkko Koskenkylä on viime keväästä asti työskennellyt POHJANTUULI-romaaninsa jatko-osan kimpussa, joka nyt on valmis. Uuden osan nimi on ITÄTUULI 1. Se jatkaa siitä, mihin POHJANTUULI jäi vuonna 1890. ITÄTUULI 1:ssä Annan ja Aunen tarina jatkuu, mutta uudet sukupolvet nousevat pääosiin vanhojen  vähitellen siirtyessä syrjään. ITÄTUULI 1:ssä eletään kuohuvia vuosia 1891-1917, jolloin Suomi hakee identiteettiään ja itsenäisyyttään ja historiankulku sanelee ihmisten kohtaloita ja arkista elämää. Mm. kuinka ensimmäinen maailmansota vaikutti suomalaisten pelon, nälän ja puutteen sävyttämiin vuosiin. Kello tikittää ja sisällissodan uhka tulee yhä todellisemmaksi, mitä pitemmälle romaani etenee.

Pirkko Koskenkylälle tyypillinen inhimillinen ote jatkuu tässäkin kirjassa. Kirjan henkilöistä tulee lukijan eläviä ystäviä, joista haluaa tietää koko ajan lisää.

ITÄTUULI 1 ilmestyy kirjakauppoihin elokuu-syyskuun vaihteessa 2014. Se on ilouutinen kaikille, jotka jäivät POHJANTUULI-romaanin koukkuun odottamaan jatkoa.

Kyseessä on TUULI-sarja, joka POHJANTUULEN jatkona muuttuu ITÄTUULEKSI ja talvi- ja jatkosodan jälkeen sarja jatkuu LÄNSITUULENA. Koko sarjan kantavana ajatuksena on naisten selviytyminen tapahtumien myllerryksessä.

 

UNELMASTA TOTTA-KAUAS ON PITKÄ MATKA E-KIRJANA ELISALLA
Kirja muuntui sähköiseen muotoon alkukesästä ja on nyt saatavana myös e-kirjana. E-kirjana se on yhtä värikkäästi kuvitettu kuin normaalina paperiversiona. Kirjana sitä löytyy kaikista Suomalaisista kirjakaupoista samoin kuin Akateemisista kirjakaupoista sekä merimuseoiden myymälöistä.
Pohjantuuli romaanin lukeneille ja sen jatkoa odottaville iloinen uutinen, että Annan ja Aunen tarina jatkuu ja uusi osa saadaan lukijoiden käsiin vuoden kuluttua syksyllä. Silloin eletään jo 1900-luvun alun kuohuvissa vuosissa.

UUSI KIRJA ILMESTYY TOUKOKUUSSA
Pirkko ja Pekka Koskenkylä saivat viime vuoden kirjamessujen aikana runsaasti palautetta messuvierailta pariskunnan veneellä vietetyistä vuosista kertovista kirjoista Mielenkiintoinen tuttavuus ja Kauas on pitkä matka. Ihmiset kyselivät saako kyseisiä kirjoja vielä. Silloin syntyi ajatus, että noista kahdesta kirjasta täytyy tehdä yksi parannettu, tiivistetty ja ajankohtaistettu versio. Kun Otava palautti kustannusoikeudet kirjojen kirjoittajalle, asia oli selvä.
Talven aikana Pirkko Koskenkylä on työstänyt ja muokannut tekstin uuteen muotoon. Veneellä koettiin meren valtavaa voimaa ja tyynen leppoisuutta, elettiin juhlaa ja arkea ja tehtiin mielenkiintoisia valtamerien ylityksiä. Vene vei paikkoihin, jotka muutoin eivät olisi koskaan osuneet kohdalle.
Kirjasta tulee pehmeäkantinen, jotta se on helppo ottaa mukaan mihin tahansa: matkalle,veneelle, mökille. Siihen tulee runsaat nelivärisivut ja havainnolliset kartat, joiden avulla on helppo seurata veneen matkoja ympäri maailmaa mukavasti vaikka nojatuolissa istuen. Kirjan nimi on UNELMASTA TOTTA – Kauas on pitkä matka. Sivuja siinä on 408. UNELMASTA TOTTA on sekä matkakirja että venekirja, jossa sattuu ja tapahtuu koko ajan.
Lähde kanssamme kiehtovaan seikkailuun!

UUDET HAASTEET MIELESSÄ

Heti Helsingin kirjamessujen jälkeen Koskenkylät pakkasivat autonsa täyteen ja suuntasivat kotiin. Takana oli kolmet kirjamessut ja yhdet taidemessut. Vajaa 3000 kilometrin matka taittui ennätysmäisen nopeasti. Pohjantuulen eteen oli tehty kaikki mahdollinen, ja nyt se saisi tulla omillaan toimeen. Airutlaiset voivat vain toivoa, että lukijat löytävät romaanin, sillä onhan se mainio joululahjakirja. Kirjan jo lukeneitten palaute on ollut hyvin rohkaiseva ja positiivinen. Pohjantuuli on enemmän kuin romaani, se antaa paljon ajattelemisen aihetta ja arvokasta tietoa. Kirjan päähenkilöitä Annaa ja Aunea on vaikea unohtaa. Artikkelit ja arvostelut-osiossa on ehkä uusia juttuja, joita et ole vielä nähnyt.

Heti joulun pyhien jälkeen Pirkko Koskenkylä tarttuu uuteen hankkeeseen, mutta puhutaan siitä ajallaan.

Airut Kustannuksen tiimi Pirkko ja Pekka Koskenkylä toivottavat näillä sivuilla kävijöille oikein HYVÄÄ JOULUA JA ONNEA UUDELLE VUODELLE 2013.

VILKAS SUOMEN KESÄ JA SYKSY ALKAVAT OLLA TAKANA

Heinäkuisen loman jälkeen kotona Ranskassa Airut Kustannuksen Pirkko ja Pekka Koskenkylä palasivat takaisin “töihin” puhaltamaan henkeä Pohjantuuleen.

Elokuussa tiimi osallistui Oulun Kirjamessuille, jossa tapahtui kirjan virallinen julkistaminen. Matkalla Ouluun pysähdyttiin myös Sysmän kirjakyläpäiville. Oulun messujen ensimmäisenä iltana Pirkko osallistui myös Rotuaarihaipakkaan, paikalliseen taiteitten yöhön, kertomalla romaanistaan sekä Suomalaisen että Akateemisen kirjakaupan yleisölle.

Toinen rynnistys tapahtui syyskuussa Habitare-messuila, jonka ArtHelsinki näyttelyyn Galerie Airut oli tuonut parikymmentä Pirkon maalausta. Lukuisat katsojat näkivät niissä yhtäläisyyksiä Georgia O´Keeffen maalauksiin, sillä hänen laajamittainen näyttelynsä oli juuri päättynyt Helsingissä. Taidemessuilla tehtiin PR:ää myös  romaanille.

Lokakuun alku vei Pohjantuulen Turun kansainvälisille kirjamessuille ja näkyvyyttä saatiin jälleen lisää. Kirjailija vietti myös ikimuistoisen illan Turun Naisprofessorien seurassa, jossa keskusteltiin kiinnostuneesti Pohjantuulen naisteemoista.

Jäljellä on vielä “grande finale” eli Helsingin kirjamessut 25.-28.10. Helsingin Messukeskuksessa . Siellä Airut Kustannuksella tulee olemaan jälleen oma osasto, joka löytyy osoitteesta 6e80. Pirkko Koskenkylä on koko ajan paikalla kertomassa kirjastaan ja signeeraamassa kirjoja. Toimittaja Jouni Flinkkilä haastattelee kirjailijaa 26.10. klo 11.00 Takauma-lavalla.

KIRJAKAUPPIAILLE  POHJANTUULI-INFOA

Airut Kustannus Oy lähestyi alkukesän aikana poikkeuksellisella tavalla maan kirjakauppiaita. Sen sijaan, että olisi lähetetty libristikappale postissa, se itse vietiin  kauppiaille. Pekka Koskenkylän mukaan henkilökohtainen kontakti on kaupankäynnissä kaiken a ja o.

Juhannukseen mennessä kustantaja ja Pohjantuuli romaanin kirjoittaja Pirkko Koskenkylä olivat tavanneet 130 kirjakauppiasta ympäri laajaa Suomen niemeä. Lopuille noin kahdellekymmenelle, jotka eivät osuneet reitin varrelle, kirja lähetettiin postitse. Kilometrejä matkan aikana kertyi yli 9000. Vastaanotto kaikkialla oli sydämellinen ja innostunut, ja monissa kirjakaupoissa tapaaminen johti tuleviin kirjakauppavierailuihin syksyn aikana.

Kiertueen aikana kaksikko tapasi myös maakunnallista lehdistöä, sillä uuden yhtiön esikoisromaanille näkyvyys on tärkeää. Pohjantuuli tulee kirjakauppoihin 23.7.2012

AIRUT KUSTANNUS OY:N KALENTERITAPAHTUMIA VUONNA 2012
Yhtiöllä on omat osastot seuraavilla tapahtumilla:

OULU:
Pohjois-Suomen kirjamessut 16. – 20.8.2012, jossa avajaispäivänä julkistetaan yhtiön ensimmäinen kirja, Pirkko Koskenkylän kirjoittama Pohjantuuli.

Avajaispäivänä Pirkko Koskenkylä osallistuu Oulun rotuaarihaipakkaan mm. Akateemisessa ja Suomalaisessa kirjakaupassa.

HELSINKI:
Art Helsinki näyttelyssä, joka on Habitare messujen yhteydessä 12. – 16.9.2012  järjestettävä taidetapahtuma, on esillä Pirkko Koskenkylän maalauksia  Galerie Airut de Provencen osastolla.

TURKU:
Turku International Book Fair, 5. – 7. 10. 2012

HELSINKI:
Helsingin kirjamessut 25. –  28.10.2012