Koti Provencessa

Kansi kirjan muodossaLankasidottu
Kovakantinen
170×240 mm
Suomenkielinen
Sivuja 304
Runsaasti kuvitettu
kirjastoluokka 99.1
ISBN 978-952-67703-5-2

YLLÄMME AURINKO JA SINITAIVAS, ÄÄRELLÄ PROVENCEN TUOKSUT JA MAUT
Tämä kirja kertoo Pekka ja Pirkko Koskenkylän suuresta elämänmuutoksesta.
Rakkautemme Provenceen syntyi sinä päivänä, kun näimme puiden ja pensaiden kylpevän valkokukkaisessa loistossaan sillä tontilla, jonka ostamisen myötä meistä tuli yli tuhatvuotisen pikkukylänasukkaita eteläisten Alppien rinteille.

Kun entinen televisiotoimittaja ja tunnettu veneenrakentaja varttuneella iällä päättivät rakentaa talon Provenceen, ihmettelijöitä ja epäilijöitä riitti. Pariskunta oli vastikään palannut seitsenvuotiselta maailman merien valloitusmatkalta ja kaipasi tilaa, avaruutta ja tekemistä.

Provence valloitti meidät aitoudellaan, ihmisillään, mauillaan, tuoksuillaan, kiireettömyydellään ja elämisenlaadullaan. Muutto pois Cannesin ruuhkista oli kuin suurta juhlaa. Talonrakentamisesta omin käsin tuli meille suoranainen haaste, mutta onnistuimme siinä tekemällä sen omalla tavallamme.
Herkulliset ateriat ovat rakentamisesta alkaen kuuluneet päivien tinkimättömiin kohokohtiin. Lukija pääsee mukaan rakennustyömaan ruoantuoksuiseen ilmapiiriin ja halutessaan jopa kokeilemaan Pirkon vieraílleen tarjoamia bravuuriruokia.
Kyläjuhlat tempaavat mukaansa, tuhatvuotiset kylät ihastuttavat, maisemat salpaavat hengen ja ranskalaisten kanssa on mutkatonta elää.
Provencen valo ja kirkkaus saivat Pirkon tarttumaan siveltimeen, ja sen tuloksena syntyi kokonainen ruusumeri. Tunnelmat muuttuivat sanoiksi jasanoista tuli kirjoja.

Kansi aukaistu