Unelmasta totta

livre petitLankanidottu
Pehmeäkantinen liepeillä
145×210
Sivuja 408, kuvitettu
Suomenkielinen
Ilmestyy toukokuussa
Kirjastoluokka 40.8 ja 69.63
ISBN 978-952-67703-1-4

————–

Unelmasta totta on uudelleen kirjoitettu kooste Pirkko Koskenkylän aiemmista kirjoista Mielenkiintoinen tuttavuus 1999 (Otava) ja Kauas on pitkä matka 2001 (Otava).

Or Download PDF FORMAT

—————————————————————–

Jokaisella ihmisellä on unelma.

Thaimaassa rakennetun Voyager-moottoriveneen avulla Pekka ja Pirkko Koskenkylä toteuttivat merellisen unelmansa. Vene kuljetti heitä Kaukoidästä Välimerelle, Yhdysvaltoihin, Bahamalle, Karibialle…
Välimeren lumoava saaristo hurmasi menneisyytensä suuruudella. Bahaman kirkkaat vedet ja valkoiset hiekkarannat painuivat ikuisesti mieliin, sieltä löytyi paratiisi. Karibia antoi elämyksiä, Amerikan itärannikon moninaisuus hämmästytti.
Veneellä koettiin meren valtavaa voimaa ja tyynen leppoisuutta, elettiin juhlaa ja arkea, tehtiin neljä mielenkiintoista valtameriylitystä, vietettiin talvia eksoottisissa maisemissa. Vene vei paikkohin, jotka muutoin eivät olisi koskaan osuneet kohdalle. Kirja on enemmän kuin venekirja, se on myös nojatuolimatkailijan toivekirja. Kauas on pitkä matka.
Lähde kanssamme kiehtovaan seikkailuun.

Tekstinäyte:

“Yhtäkkiä veneen perä nousi valtavasti ja keula sukelsi syvälle. Suunnattomat vesimassat pyyhkäisivät keulan ylitse. Parahdin kauhusta, sillä olin varma, että Pekka oli huuhtoutunut yli laidan. Kun keula nousi veden pinnalle, Pekka makasi kannella ja piti tiukasti kiinni ankkurikettingistä. Onneksi mies oli nopea liikkeissään ja hallitsi itsensä. Se oli ollut hänen pelastuksensa. Seuraavassa silmänräpäyksessä vene kääntyi poikittain aaltoihin ja kallistui voimakkaasti. Hetken se oli melkein kyljellään. Näin kuin hidastetussa filmissä, miten vene kaatuu, kaatuu, kaatuu ja olin aivan varma, että tämä oli menoa. Veneen loppu ja meidän loppu. Äkkinäinen liike paiskasi minut voimalla ohjaamon seinää vastaan, samalla ote ruorista kirposi.”